Банката на променящия се свят

БНП Париба е лидер в банковите и финансовите услуги в Европа. Основана при сливането на първата френска банка – Националната банка на Париж (BNP) и инвестиционната банка Париба – и двете с традиции в банкирането от 19ти век. Днес БНП Париба има присъствие в 73 страни и в нея работят над 198 000 служители.


Финансовата стабилност на БНП Париба се основава на трите й основни дейности:

  • Банкиране на дребно
  • Инвестиционни решения
  • Корпоративно и институционално банкиране.

Повече за глобалното присъствие и дейността на БНП Париба ще намерите на корпоративния сайт на Групата: www.bnpparibas.com

why bnp

Повече от 20 години на българския пазар

Представена в България от 1994 г.

БНП Париба има солиден опит в предоставянето на услуги с добавена стойност на българския пазар.

БНП Париба С.А. – клон София предлага пълна гама от продукти и услуги в корпоративното и инвестиционно банкиране. Групата е представена също така от застрахователната компания БНП Париба Кардиф и водещата компания за потребителско кредитиране – БНП Париба Лични финанси.

Днес, чрез своите дъщерни компании, БНП Париба в България предоставя услуги на корпоративни и частни клиенти и осигурява работа на над 1500 души в страната.

БНП Париба С.А. - клон София е 100% собственост на BNP Paribas Group.

Банка на годината

БНП Париба С.А. - клон София получава три престижни отличия "Чуждестранен банков клон на годината" в класациите на Асоциация Банка на годината през 2014, 2015 и 2017 година.

Фондация БНП Париба България допринася за социалното и културно развитие на България и на света

Създадена през 2010 г. в тясно сътрудничество с Фондация БНП Париба (Франция) – отговорна за благотворителните инициативи на Групата, Фондация БНП Париба България допринася за социалното и културно развитие на България в сферите на социалната интеграция, образованието, културата и околната среда.

В допълнение към политиката на корпоративна благотворителност в България, Банката е ангажирана с устойчивото развитие във всички негови форми, прилагайки множество инициативи, насочени към намаляване на влиянието на нейните дейности върху околната среда. Някои от действията са: намаляване обема на печатните документи, замествайки ги с електронни файлове, рециклирането на хартия и метално оборудване и даряването на средствата за проекти на Фондация БНП Париба България, намаляване на употребата на електричество и инсталирането на енергоспестяващи електрически крушки, участие в Часът на Земята, инициатива на WWF.

Design by Despark - Website Design London