Събития | 11.07.2017

БНП Париба е най-добрата банка в корпоративния сегмент за 2017 г. според Euromoney

БНП Париба е отличена като „Най-добра банка в корпоративния сегмент” за 2017 г. в класацията „Награди за изключителни постижения” на престижното финансово издание Euromoney.

Световният приз е само едно от 6-те признания за БНП Париба, които включват и регионалната награда „Най-добра дигитална банка в Западна Европа”. Освен отличието „Най-добра банка в корпоративното банкиране”, БНП Париба получи и наградите за:

  • Най-добра дигитална банка в Западна Европа
  • Най-добра инвестиционна банка в Белгия
  • Най-добра банка във Франция
  • Най-добра банка в Косово
  • Най-добра банка в Люксембург

През последните близо 50 години Euromoney е лидер сред изданията, отразяващи сферата на световните финанси. През изминалата година списанието публикува интервюта с ръководители на близо 100 банки, министри на финансите, управители на централни банки от различни страни по света. Наградите се връчват от 1992 г. и са първите по рода си в световната банкова сфера. Тази година Euromoney получи близо 1,500 кандидатури от банки. Те се състезаваха за отличия в 20 световни и над 50 регионални категории, както и за приз „Най-добра банка” в близо 100 страни.

Клайв Хорууд, редактор в Euromoney: "Докато повечето банки свиват регионалното си покритие, БНП Париба е една от малкото, които активно разширяват влиянието си и навлизат в нови територии. Профилирането като една от малкото световни корпоративни банки, с фокус върху дигиталните решения и разработването им съвместно с корпоративните клиенти, утвърждава БНП Париба като банка, отлично вписваща се в съвременната среда.”  

Ян Жерарден, ръководител Корпоративно и институционално банкиране в BNP Paribas, в коментар за приза „Най-добра банка в корпоративното банкиране” споделя: "През изминалите 12 месеца ускорено преобразувахме нашата дейност, целта бе да удовлетворим по-ефективно изискванията на нашите клиенти. Признанието от Euromoney ни насърчава още повече. То е резултат от три фактора: подкрепата на цялата BNP Paribas Group, отдадеността на нашите екипи и доверието на клиентите ни. Това специално отличие, както и получените пет регионални награди, са признание за приноса на нашите клиенти и служители. Искрено благодаря на всички тях.”

Design by Despark - Website Design London