Новини | 02.05.2017

Успешният проект "3Т - Тенис, Тийм, Талант" подготвя млади български тенис таланти

БНП Париба за втора поредна година подкрепя проекта "3Т - Тенис, Тийм, Талант", който помага на млади български таланти да се развиват и печелят силни международни турнири. Това е една от успешните инициативи на Българската федерация по тенис. Българските състезатели са доказали, че при подходящи условия за развитие и тренировка постигат забележителни резултати. България е сред 12 държави в света с представител в топ 50, както при мъжете, така и при жените.

През 2017 г. проектът 3Т ще помогне на 16 избрани тенис таланти в категориите 11-12г.  и 13-14г. да се състезават в 23 от най-добрите подготвителни турнири, част от календара на Tennis Europe, за влизане в класификациите на ITF и ATP.

Българската федерация по тенис осигурява треньор, психолог и кондиционни специалисти на всеки отбор и така се грижи за изграждането на техниката и психиката на състезателите.

През първата година постиженията на проекта бяха невероятно добри: състезателите от отборите на 3Т спечелиха 21 от общо 41 титли на Европейската лятна купа като отборът на момчетата се класира на 7-мо място в Европа, а момичетата станаха европейски шампионки!

Първият голям успех тази година е купата, която 14-годишната Дария Радулова спечели на международния турнир в Мая (Португалия).

„Страхотно е да съм част от отбора на 3Т. Това е много важно за представянето и развитието ми като тенисист. Подкрепата от треньора и отбора по време на турнирите ми дадоха увереността и смелостта, които ми липсваха през последните години. Точно тази подкрепа се оказа решителна за победата ми в Португалия”, сподели Дария Радулова по време на пресконференция в Салона на БНП Париба на бул. "Цар Освободител" 2 в София на 25 април 2017 г.

БНП Париба е ангажиран и активен партньор на проекти като 3Т. Банката  се гордее с дългогодишното си партньорство с тениса.

Design by Despark - Website Design London