Уважаеми клиенти, уведомяваме ви за промяна в Общите условия за дистанционно банкиране, в сила от 13.05.2021.

Събития | 15.06.2016

БНП Париба представя изложба живопис на Стефан Тодоров

БНП Париба представя в салона си 10 платна живопис, както и 4 работи, акварел и туш на художника Стефан Тодоров.

Стефан Тодоров има редица изложби у нас, както и в САЩ, Австрия, Германия, Мароко, Швеция, Франция. Негови картини са в колекциите на Императорския двор на Япония, краля на Мароко Хасан II, държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън, кактo и други изтъкнати личности.

Коприната, която художникът използва за свое платно, допълнително прави нещата на Тодоров особени, сложни, но същевременно държащи здравата връзка между зрител и творба. Силното внушение първоначално респектира, но след това дава път на зрителя сам да намери себе си в този сложен живописен и композиционен ритъм, който представляват работите на художника. Финият блясък на коприната също привнася известна интимност.

„В последните си творби художникът работи със сребърен и златен варак, който „вгражда” в коприната, създавайки още по-пищна и богата визия, в която традиционната представа за четирите стихии се разширява от китайската теория за съществуването на пета – металът.” - пише за него изкуствоведката Катерина Гаджева.

„Моят естетически подход е силно свързан с чувството, емоцията и обекта, като начало аз изграждам формата,  след което формата започва да говори за цвета. Този процес е базиран на моите артистични възгледи и убеждения. Някои асоциативни механизми както и определено музикално отношение или подход по време на изграждането на композицията, могат да придадат на формата органичност и антропоморфност.“

Изложбата бе официално открита на 14-ти юни от 18,30 часа пред клиенти на банката, представители на бизнеса и медиите. Тя е отворена за посещения от 15-ти юни до 15-ти август в салона на БНП Париба на бул. Цар Освободител 2 в София, всеки работен ден от 9:00 ч. до 18:00 ч.

Design by Despark - Website Design London