#smartsaving  | 17.11.2020

Как да открия депозит без да посещавам банков клон

Ситуацията, в която силно ограничаваме социалните си контакти, за да предотвратим разпространението на COVID-19, доведе до коренна промяна в нашите навици. Предизвикателството, пред което всички сме изправени, се превърна в катализатор на дигитализацията както в банковата индустрия, така и в останалите сектори на икономиката.

Дигитализацията вече е факт

Редица данни и прочувания показват, че все повече потребители извършват типични банкови операции дистанционно (откриване на депозит, разплащателна сметка, превод на парични средства, заплащане на сметки, теглене на кредит). Стремежът на банковите институции да ограничат посещенията на клиенти в банковите клонове доведе до разработването на удобни за ползване мобилни приложения, както и усъвършенстване на интернет банкирането. Стратегията за дигитализация не е нова и, ако трябва да бъдем точни, тя е възприета от банковия сектор в световен мащаб много години преди да възникне корона кризата. Целта на тази стратегия беше банките да оптимизират разходите за поддържане на клоновите си мрежи, в резултат на което услугите, които предлагат, да бъдат на по-ниски цени. След възникването на корона кризата стратегията се запазва, целта също, с уточнението, че вече фокусът като че ли се измества върху запазване здравето и живота на населението.

Онлайн депозит – как и къде

Спестовността на българите е сред отличителните ни черти. Практиката показва, че в трудни времена склонността ни към спестяване се засилва, водена от стремежа да заделим средства, за да се подсигурим. Тук възниква въпросът: „Как да открия депозит от разстояние, без да посещавам банков клон?“. Онлайн депозити се предлагат от години на българския пазар, а една от първите виртуални платформи за управление на спестяванията у нас, е разработена от БНП Париба – клон София. Услугата “Депозити с бъдеще” е специално адаптирана за нуждите на българските потребители, които предпочитат да управляват спестяванията си удобно и сигурно. С интуитивен дизайн депозитната платформа на БНП Париба ви предлага лесен и бърз начин да се погрижите за спестяванията си онлайн и да правите справки за парите си в движение.

Виртуалните депозити обикновено се предлагат с малко по-високи лихви от стандартните банкови оферти за депозити. Изключение не правят и онлайн депозитите на БНП Париба, които са с над средната за българския пазар доходност. Вижте промоционалните ни предложения тук.

Стандартно процедурата за откриване на онлайн (среща се на места и с наименованието  „виртуален“) депозит е следната:

  • Попълване на искане за откриване на онлайн депозит;
  • Захранване на вече открита сметка в банката, посредством паричен превод от друга сметка на потребителя.

Регистрацията в сайта “Депозити с бъдеще” на БНП Париба отнема до 15 минути и може да бъде извършена изцяло дистанционно. Процесът на създаването на нов депозит е оптимизиран в няколко лесни стъпки и е напълно безплатен за вас – без такси за откриване, поддържане на сметка и онлайн банкиране. Подробно описание на тези стъпки, както и информацията, която е нужно да подготвите и предоставите, ще откриете тук. Искане за откриване на онлайн депозит можете да попълните тук.

Защо да открия онлайн депозит

  • Не се налага да посещавате банков клон и да влизате във физически контакт с хора;
  • Спестява ви време и усилия;
  • Не дължите такси за откриване и управление на депозита;
  • Получавате сигурност на изключително високо ниво;
  • Управлявате депозита изцяло онлайн;
  • Диверсифицирате спестовния си портфейл.

Статията е подготвена съвместно с Moitepari.bg. 

Design by Despark - Website Design London