Уважаеми клиенти, за сигурно и удобно управление на вашите спестявания препоръчваме да ползвате следните дигитални канали: електронно банкиране, имейл: customercare_bg@bnpparibas.com, тел. 0700 11 004. Бъдете здрави! От екипа на БНП Париба.

Събития | 21.08.2020

БНП Париба връчва Наградата за дебют Master of Art на фестивала за документални филми

Вече повече от век БНП Париба е неизменно сред най-големите партньори на европейското кино. Всеки втори филм, заснет във Франция, е подкрепен от Групата. Началото на това сътрудничество е поставено през 1917 г., когато съвсем нова банка, предшественик на БНП Париба, подпомага продуцентска кинокомпания със сума, равняваща се днес на близо 600.000 евро.

 

Тази традиция е продължена и у нас, където тази година БНП Париба е партньор на Master of Art - филмов фестивал за документални филми за изкуство, единствен в Източна Европа. Като банка на променящия се свят за БНП Париба е чест да подпомага фестивал с фокус върху новите арт подходи. И в потвърждение на тази подкрепа „Депозити с бъдеще“ от БНП Париба връчва Наградата за дебютен документален филм за изкуство на Master of Art.

 

През пролетния април - в унисон с новото нормално - гледахме заедно онлайн изданието на Master of Art. А летният август предразполага да изживеем магията на киното заедно пред големите екрани на живо. Фестивалът се открива на 27 август с премиера на френската кинолента "Жан-Пол Готие: шантав и шик". Филмът представя колоритното преплитане на историите на 2 френски легенди – зашеметяващият моден дизайнер Готие и парижкото кабаре Фоли Бержер.

 

До 24 септември почитателите на документалното кино в България ще имат възможност видят изключителна селекция, представяща талантите и съзидателния процес в основните изкуства.

 

В международен мащаб БНП Париба подкрепя над 40 кинофестивала в Европа. Във Франция това са Фестивалът „Люмиер“ (Festival Lumière), „Петнайсетдневката на режисьорите“ (Quinzaine des réalisateurs) в Кан и Фестивалът „Телерама“ (Festival Télérama). В Италия банката партнира на „Международния филмов фестивал в Рим“.

 

Сред подпомогнатите от нас шедьоври на 7-мото изкуство са киноленти като „Сладък живот“ на Фелини, „Рим-открит град” на Роселини, „Ново кино „Парадизо“ на Торнаторе, „Младост“ и „Великата красота“ на Сорентино, „Малкият принц” на Марк Озбърн. През 2017 г. по световните 3D екрани тръгва и най-скъпата европейска кинопродукция - „Валериан и градът на хилядите планети" на Люк Бесон, която е осъществена в партньорство с БНП Париба.

 

Още подробности за европейските киноинициативи на Групата БНП Париба можете да разгледате на https://welovecinema.bnpparibas/

Design by Despark - Website Design London