#smartsaving  | 03.05.2020

Онлайн депозит: откривате за минути от вкъщи и управлявате сигурно в дигитална среда

Вижте стъпките за удобна и лесна регистрация в онлайн платформата ни за депозити

Ако търсите правилното решение за Вашите спестявания, при това с минимални усилия за проучване и без физически срещи с външни хора за откриване на депозит, то тази информация е за Вас. Уебсайтът www.deposits.bnpparibas.bg обединява опита на една от най-авторитетните банки в Европа с последните информационни технологии във финансовия сектор.

Платформата на първите по рода си изцяло онлайн банкови депозити в страната е предназначена за клиенти, които предпочитат да управляват спестяванията си по удобен, бърз и сигурен начин, без да посещават банков салон. „С проекта ни заехме водеща роля в иновациите във финансовия сектор у нас.”, заяви Светослава Нетова, ръководител на разработването на продукта в БНП Париба.

Специално внимание е поставено на подобреното потребителско преживяване. Процесът на откриване на нов депозит онлайн е оптимизиран в няколко стъпки, а домашната обстановка предполага перфектните условия за откриване на нов депозит.

Да приемем, че искате да откриете депозит, като вече сте определили сумата и сте избрали валутата на депозита. Добре е да подготвите предварително следните неща за попълване на искането за откриване на депозит:

  • Лична карта
  • Мобилен телефон
  • Номер на Ваша лична банкова сметка (IBAN) в българска банка.

Съветваме Ви да ползвате за регистрацията лаптоп или настолен компютър. Възможно е да извървите стъпките и през мобилен телефон или таблет, но предимството безспорно е на страната на по-големия екран и физическата клавиатура.

Все пак, нека и мобилният телефон да Ви е под ръка - ще е необходим за получаване на тан код – секретен набор от цифри, който се изпраща по този втори канал на комуникация като гаранция за сигурност. Също с мобилното устройство можете най-удобно да заснемете Вашата лична карта на една от следващите стъпки.

Ще Ви бъдат необходими около 15 минути за първоначалната регистрация в платформата. Чаша чай или кафе, както и тиха фонова музика биха били приятно допълнение към времето, което ще отделите за целта.

Първата стъпка е попълването на Вашите имена, мейл и номер на мобилен телефон. Мейлът ще бъде използван както при регистрацията, така и в бъдеще при управлението на депозита. На него например получавате линк към регистрацията си и в случай, че сте я започнали на мобилния си телефон, от линка можете да продължите регистрацията от друго устройство, от което имате достъп до мейла си. 

На следващите екрани трябва да попълните допълнителна информацията за Вас, поясняваща Вашите работа и финанси, както и сметката, от която ще преведете сумата за депозита (т.нар. референтна сметка), последвани от данните от личната Ви карта и заснето или сканирано нейно копие, и най-накрая – тан кода, получен на мобилния Ви телефон*. С натискане на един бутон вече можете да изпратите искането за откриване на депозит.

Следващата стъпка е от страна на банката – служител на депозитната линия ще се свърже с Вас по телефона, след което ще получите достъп до дистанционното банкиране на БНП Париба, потребителско име на електронната си поща и парола – на мобилния си телефон. На електронната си поща ще получите и IBAN-а на Вашата депозит обслужваща сметка в БНП Париба.

Отново Вие сте на ход – от референтната си сметка преведете сумата, която искате да депозирате. Потвърждението за Вашия депозит можете да намерите в личния Ви профил в интернет портала.

Присъединете се към хората, които ценят удобството на онлайн услугите и сигурността за спестяванията  си! Ние сме на разположение, за да Ви помогнем да се погрижите за своите средства с онлайн депозит. Вижте нашите промоционални предложения тук.

---------------------------

*Повече информация за това как се обработват, съхраняват и защитават Вашите лични данни може да намерите в нашето Информационно известие за защита на личните данни.

 

Design by Despark - Website Design London