Новини | 30.01.2020

БНП Париба е първа сред френските банки в Топ 100 на най-устойчивите международни компании в света

За шеста поредна година БНП Париба е сред първите в престижната класация „Топ 100 на най-устойчивите международни корпорации“, изготвяна от канадското издание Corporate Knights по случай откриването на Световния икономически форум в Давос.

След включването ѝ през 2015 г. БНП Париба се изкачи с цели 50 позиции само за 6 години и в момента е на 31-во място сред най-устойчивите компания в света по списъка на Corporate Knights.

Вследствие на фокусираните усилия, които екипът на БНП Париба полага, днес тя е №1 сред банките във Франция, №2 сред банките в Европа и №3 сред банките в цял свят от общо 427 финансови корпорации.

През последната година БНП Париба се отличава силно в сферата на социалната отговорност (здраве и безопасност, пенсионна система, равенство на половете в Борда на директорите и т.н.), както и с разработката на финансови продукти и услуги с позитивно въздействие. Друг важен за класацията компонент, с който БНП Париба се отличава в банковия сектор, е въвеждането на индикаторите за „Корпоративна социална отговорност“ при определянето на бонусите в заплащането на висшия мениджмънт. 

Corporate Knights е независима медия, базирана в Торонто, която е сред водещите за проучвания и финансова информация.

„Топ 100 на най-устойчивите международни корпорации“ е списък на 100-те компании по света, с най-голям принос за промотирането на устойчивото развитие, които успешно балансират финансовата дейност с политиките си за корпоративна социална отговорност. За да съставят своят индекс за 2020 г. от списание Corporate Knights проучват 7 395 компании с брутен приход поне 1 милиард долара за счетоводната 2019 г. и ги съпоставят по 21 индикатора.

 

Design by Despark - Website Design London