Събития | 10.10.2019

„Опит за Нoрмалност“ – представяне на стихосбирка и изложба с илюстрации в салона на БНП Париба

На 1 октомври 2019 г. в салона на БНП Париба бе представена стихосбирката „Опит за Нормалност“ на Камен Л. Енев, заедно с изложба на илюстрациите, чийто автор е Тодор Попов.

Общото между стиховете и рисунките е темата за морето и любовта. Авторите са приятели от четвърт век. Свързват ги спомени от летата, през които са били заедно, гмуркайки се в морето, коментирайки колорита на живота под водата и емоциите от дайвинга.

Стихосбирката включва стихове, писани в периода 2000-2013 година. Тодор Попов за няколко седмици създава илюстрациите и книгата е изцяло готова за печат към края на 2013 година. Оттогава тя чака своя меценат, който се появява тази година в лицето на Кирил Раковски, професор по математика и статистика, също близък приятел на автора.

„Подводният риболов е само повод да съм под водата, за да бъда едно цяло с него. Морето е моето божество, за мен то е жив организъм, с който имам дълбока връзка. Всеки досег с него ми доставя огромна наслада, мир и покой. А любовта е най-прекрасното нещо на света, което същевременно носи огромна мъка и тъга.” – изповядва поетът.

Изложбата „Опит за Нормалност“ може да бъде разгледана до 21-ри октомври всеки делничен ден от 09.00 до 18.00 часа в Салона на БНП Париба в София (бул. Цар Освободител 2).

Design by Despark - Website Design London