Уважаеми клиенти, за сигурно и удобно управление на вашите спестявания препоръчваме да ползвате следните дигитални канали: електронно банкиране, имейл: customercare_bg@bnpparibas.com, тел. 0700 11 004. Бъдете здрави! От екипа на БНП Париба.

Новини | 09.08.2019

Фототека: библиотеката на Дарик и БНП Париба

От фотожурналистика в Никарагуа през японска улична фотография до модни сесии на Карибите. БНП Париба съвместно с Дарик Радио насочваме вниманието ви към големите имена във фотографията чрез първата по рода си изцяло фотографска библиотека. Инициативата включва 24 изключителни заглавия, които представят възможно най-разнообразни книги, посветени на фотографията.

Библиотеката на БНП Париба и Дарик съществува в мултиплатформена среда. Книгите са разположени в уютен кът в едно различно място в центъра на София - Салонът на БНП Париба, наричан още Concept Store. Той е място за изкуство, култура, иновации и срещи с клиентите ни в приятна атмосфера. Съществуването му е част от постоянния стремеж на „Банката на променящия се свят“, както гласи мотото на БНП Париба, да съчетава най-доброто от аналоговия и дигиталния свят. Ето защо в БНП Париба разработваме иновативни спестовни продукти като „Депозити с бъдеще“, които се управляват изцяло онлайн. И каним да посетите централния ни офис не по работа, а за удоволствие - за да разлистите книгите от рафтовете в съвместно създадената с Дарик фототеката. От радиото пък ще разкажат аудио история за всяка от книгите в своя ефир, а след това като подкаст на darikradio.bg и в социалните мрежи.

Колекцията се състои от 24 книги, защото толкова са часовете на денонощието и такава е обвързаността ни с мобилните устройства. Тя съществува като контрапункт на дигиталната ни зависимост - дори и едночасово потапяне в различното, аналогово усещане на отпечатаните на хартия фотографии променя възприятията ни. 

Как е направен подборът на книгите?

От екипа, реализирал проекта, споделят: „Световното богатство на фотографски книги е неизчерпаемо. Търсихме възможно най-голямо стилистично разнообразие, но това не беше достатъчно. Интересуваше ни историята на всяка една книга, а не историята зад творчеството на съответния фотограф. Така в колекцията ще откриете световноизвестни, но и недотам познати автори. Фотографски печатни издания, които разказват истории“.

Книгите и техните истории ще бъдат представени по Дарик. Можете да разгледате всички 24 заглавия в Concept Store на БНП Париба в София, бул. „Цар Освободител“ 2 – всеки делничен ден от 9 до 18 часа.

Design by Despark - Website Design London