#smartsaving  | 29.07.2019

Александра Лосева: Намирам за силно вдъхновяваща нашата мисия да превръщаме света в по-добро място за живеене и работа

Александра Лосева има магистърска степен по “Международни отношения” в УНСС и EMBA от Cotrugli University. Става част от екипа на БНП Париба Лични финанси през 2008 г. и вече над 10 години заема различни мениджърски позиции в сферата на операциите и продажбите. През 2018 г. Александра оглавява депозитната линия на БНП Париба – „Депозити с бъдеще“. И тъй като в БНП Париба държим на баланса между виртуалното и личното общуване, представяме ви я с този разговор:

Част сте от екипа на БНП Париба вече 10 години. Бихте ли споделила кои са нещата в подхода и ценностите на БНП Париба, които най-силно ви вдъхновяват и ви мотивират да продължавате професионалното си развитие в Групата БНП Париба?

В БНП Париба винаги сме се стремили да допринасяме за устойчивото развитие на нашето общество. По отношение на социалната отговорност Групата споделя ценности, свързани с равнопоставеността на работното място, превенция на климатичните промени, запазване на биоразнообразието, обучение чрез изкуство на хора в неравностойно положение и много други. Намирам за силно вдъхновяваща нашата мисия да превръщаме света в по-добро място за живеене и работа.

Поемате грижата за иновативния продукт „Депозити с бъдеще“, разработен специално за нуждите на българските клиенти. Според вас кои са най-важните преимущества на този спестовен продукт?

Като банка на променящия се свят нашата цел е да превръщаме предизвикателствата и промените на новото време във възможности за нашите клиенти. Именно затова създадохме интуитивната онлайн платформа „Депозити с бъдеще“ като модерен подход в управлението на личните спестявания. Предложихме на клиентите ни различно потребителско преживяване и възможността да се погрижат за спестяванията си навсякъде и по всяко време. Предложихме също различен банков салон, в който клиентите ни да идват за забавление, а не по принуда.

Какъв съвет бихте дали на хората, които искат да се погрижат за спестяванията си и в момента избират продукт за своя депозит?

Българските потребители подхождат внимателно към избора на банка и на решение за своите спестявания. И това е чудесно. Депозитът е класически начин за управление на спестяванията и колкото по-рано изградим финансова независимост, толкова по-добре. Бих препоръчала клиентите да се ориентират към спестовен продукт, даващ сигурност.

Какво искате хората да знаят за „Депозити с бъдеще“?

„Депозити с бъдеще“ са изградени от една от най-сигурните банки в Европа със специално адаптиран към потребителските нагласи и местния пазар подход. БНП Париба разполага с един единствен клон на територията на България и в него не предлагаме касови операции. При това положение, за да сме ефективни решихме да се фокусираме върху онлайн канала за управление на депозити, като добавяме стойност с персонализирани решения и първокласното обслужване на клиентите ни. И въпреки че в днешно време голяма част от социалното взаимодействие се случва онлайн, клиентите ни повече от всякога искат личен контакт и среща на живо. Именно затова създадохме преди повече от 5 години първия по рода си Concept store на банкова институция в страната като място за изкуство, култура, иновации и срещи с нашите настоящи и бъдещи клиенти в уютна атмосфера. 

Как виждате близкото и по-далечно бъдеще на „Депозити с бъдеще“?

Органичното развитие на депозитната ни система е в посока внедряването ѝ в онлайн банка с богато портфолио от услуги.

Играете ли тенис, обичате ли кино и въобще кои страсти на БНП Париба споделяте извън офис и кои са вашите лични хобита?

Групата БНП Париба развива тясно сътрудничество с тениса и има дълга история с подкрепа за киното. Моята връзка с тениса е главно като почитател на този спорт. Фен съм на Федерер, харесвам елегантния му стил на игра. А отношението ми към киното като изкуство мога да определя като страст. Харесвам европейско кино, но също така съм почитател и на американското. 

Design by Despark - Website Design London