Открийте своя първи онлайн депозит в БНП Париба до 15.11 и ще получите 50 лв. БОНУС лихва.
Важи за 12, 24 и 36 месечни депозити, с мин. стойност 4.000 лв. Заявете вашия депозит тук.

Новини | 08.05.2019

Изложбата „КЛИМАТЪТ НА 360°“ спечели 1-ва награда на BAPRA Bright Awards 2019

Международното жури на BAPRA Bright Awards 2019 присъди 1-ва награда на Изложба „КЛИМАТЪТ НА 360°“ (изложба на Cité des Sciences, в партньорство с Програма „Околна среда“ на ООН и Френски институт в България, осъществена с подкрепата на Фондация БНП Париба), представена от БНП Париба, в категория „Кампания за корпоративна социална отговорност с фокус околната среда/екология“. Комуникационната кампания на изложбата в България бе осъществена съвместно с ПР Пойнт.

Престижните награди BAPRA Bright Awards се раздават ежегодно от Българска асоциация на ПР агенциите (БАПРА) и отличават най-ярките постижения в сферата на пиара и корпоративните комуникации. Организаторите отчитат, че за BAPRA Bright Awards 2019 са се борили рекордният брой от 164 проекта, което бележи 25% увеличение в интереса към конкурса спрямо 2018 г.

Групата БНП Париба е силно посветена на борбата с глобалното затопляне. Водена от убеждението си, че финансите трябва да играят водеща роля в постигането на Целите за устойчиво развитие на ООН (SDG), Банката на променящия се свят бе сред първите финансови институции в света, основали политиката си за опазването на околната среда върху SDG.

Стъпвайки на последните научни данни, анализи и симулации, изложбата обръща внимание на четири основни теми: резултати от климатичните измервания; причините за глобалното затопляне; прогнози на учените за развитието на потенциалните сценарии и възможните превантивни мерки.За да постигне желаното въздействие, изложбата беше представена на няколко места в София – в Салона на БНП Париба и на оградата на Френското Посолство в Българияи по време на инициативата „Нощ на идеите“ на Френския институт.

По време на инициативата „КЛИМАТЪТ НА 360°“ бяха организирани серия от събития: климатолозите проф. Валери До и д.п.н. Хулиан Виямайор Морено, изследващи движението на въздуха, известно като „клетката на Хедли“, проведоха семинарът „Мистерията на разрастващите се тропици“ с техни колеги-учени и студенти в Софийски университет. 

Осъществи се и тематична филмова панорама със свободен вход за ученици и за широка публика. Нейната програма включваше три вълнуващи филмови разказа за красотата на Земята, климатичните промени и връзката между човечеството и неговия глобален дом: Humans and the Land, Антарктида - Бялата любовница и Chasing Coral.

Изложбата „КЛИМАТЪТ НА 360°“ бе представена на 4 различни места в София със 6 разнообразни събития, чрез които над 1500 души се запознаха с различни аспекти на темата за промените в климата и ролята на човешкия фактор.

„КЛИМАТЪТ НА 360°“ е изложба на CITÉ DES SCIENCES ET DE L'INDUSTRIE (UNIVERSCIENCE), пространство на Sciences Actu. Изложбата се осъществява с подкрепата на Фондация БНП Париба и в партньорство с Програма „Околна среда“ на ООН, Посолство на Франция в България, Френски институт в България и Столична община.

Design by Despark - Website Design London