Уважаеми клиенти, за сигурно и удобно управление на вашите спестявания препоръчваме да ползвате следните дигитални канали: електронно банкиране, имейл: customercare_bg@bnpparibas.com, тел. 0700 11 004. Бъдете здрави! От екипа на БНП Париба.

Събития | 21.03.2019

БНП Париба представя „Природни портрети“ - изложба на съвременни български автори

От 21 март до 22 април колекция „Дарик“ гостува на БНП Париба в София с изложбата „Природни портрети“. Тя показва 20 избрани произведения от богатата, постоянно развиваща се колекцията на Дарик радио, която се състои от 575 творби.  

Заглавието „Природни портрети“ е заимствано от една от най-известните серии на художника Атанас Гаджев, а две от подглазурно рисуваните керамики са част от изложбата. Тя представя още работи на Андрей Даниел, Велико Маринчевски, Вихрони Попнеделев, Гергана Минкова, Долорес Дилова, Иван Стратиев, Ирма Водева, Йорданка Радева, Красимир Карабджаков, Магда Абазова, Мариана Маринова, Надежда Кутева, Петър Минчев, Радослав Генев, Румен Атанасов, Стефан Божков, Стефан Марков и Христо Кърджилов.

„Природни портрети“ е едно нестандартно представяне на жанра на пейзажа. Авторите на включените произведения принадлежат на различни поколения, простиращи се в диапазона от 5-6 десетилетия. Естетически, стилистично и технически подходите им също са разнообразни. Общото обаче е, че творбите им са рисувани край морето по време на ежегодните пленери на Дарик радио, които се организират от 1999 г. насам и вече са с 20-годишна история.

Изложбата „Природни портрети“ може да бъде разгледана всеки делничен ден от 09.00 до 18.00 часа в Салона на БНП Париба в София (бул. Цар Освободител 2).

Design by Despark - Website Design London