Новини | 15.02.2019

БНП Париба на 1-во място сред европейските банки в класацията „Топ 100 на най-устойчивите международни корпорации“

Всяка година по повод откриването на Световния икономически форум в Давос, престижното канадското списание Corporate Knights публикува своята класация „Топ 100 на най-устойчивите международни корпорации“. В нея медията подрежда 100-те компании от цял свят, направили най-много за насърчаването на устойчивото развитие и съумели да постигнат добър баланс между финансовото си представяне и изпълнението на корпоративната си социалната отговорност през изминалата година.

За да съставят своят индекс за 2019 г. от списание Corporate Knights проучват 7,536 компании с брутен приход минимум 1 милиард долара за счетоводната 2018 г. и ги съпоставят по 21 индикатора.

През 2019 г. БНП Париба заема 1-во място сред европейските и френските банки и 3-то място сред всички 821 банки по света, влезли в оценяването на медията. Това е най-доброто представяне на „Банката на променящия се свят“ до момента в класацията „Топ 100 на най-устойчивите международни корпорации“. БНП Париба участва в нея от 2015 г. насам и за петте си години присъствие се изкачи с 58 позиции, за да заеме 24-то място сред 100-те водещи компании.

Сериозният напредък на Групата БНП Париба се дължи както на показаните отлични резултати в развитието на услуги и продукти с позитивно въздействие, така и на политиката й за „Корпоративна социална отговорност“.  Друг важен компонент, оценен високо в процеса на съставяне на класацията, с който БНП Париба изпъква в банковия сектор, е въвеждането на индикаторите за „Корпоративна социална отговорност“ при определянето на бонусите в заплащането на висшия мениджмънт в компанията.  

Пълната версия на индекса „Топ 100 на най-устойчивите международни корпорации“ може да бъде поискан за безплатно сваляне (на английски език) тук.

Design by Despark - Website Design London