Открийте своя първи онлайн депозит в БНП Париба до 31 юли и ще получите 50 лв. БОНУС лихва.
Важи за 12, 24 и 36 месечни депозити, с мин. стойност 4.000 лв. Заявете вашия депозит тук.

Новини | 28.11.2018

Как инвестират най-богатите предприемачи в света – ново изследване на БНП Париба

Петото издание на изследването „Световните предприемачи“ на БНП Париба (BNP Paribas Global Entrepreneur  Report 2019) разкрива подробности за инвестиционните предпочитания на най-успешните международни предприемачи и за тенденциите, определящи техните избори.

Методологията на изследването, проведено от Scorpio Partnership, включва онлайн проучване сред 2763 предприемачи-мултимилионери в 23 държави, чието богатство общо се равнява на 16 милиарда долара.

Основните наблюдения на изследването показват, че:

  • Най-предпочитаният инвестиционен избор на елитните предприемачи са акциите;
  • 85% от тях активно подкрепят други предприемачи, инвестирайки в перспективни компании. Най-ентусиазирани застъпници на частните инвестиции са представителите на поколението на милениалите, които са 2 пъти по-склонни от бейби-бумърите да инвестират във фондове за рискови инвестиции, стартиращи компании и бизнес ангели;
  • Технологиите са водещ стимул за бъдещите инвестиции: 55% от най-богатите предприемачи вече инвестират в технологични компании, което е по-висок дял,  отколкото в който и да е друг сектор. Гладът за такъв тип инвестиции е най-голям в Белгия (79%), Индия (74%) и Сингапур (70%).
  • Отговорното инвестиране е сред петте най-бързо нарастващи сектора, особено според най-заможните предприемачи: 37% от тях са убедени, че отговорното инвестиране предоставя най-много възможности в близките 5 години, като „Устойчивите и отговорни инвестиции“ се подреждат на второ място в техните инвестиционни намерения. Най-уверени в това са предприемачите, базирани в Китай, Великобритания и Испания.

Пълният текст на изследването (на английски език) е достъпен тук.

Design by Despark - Website Design London