Новини | 26.11.2018

БНП Париба допринася за по-чист въздух в Лондон

По данни на Световната здравна организация 92% от населението на света е изложено на вредни замърсявания във въздуха. Влошаването на качеството на въздуха в големите градове става все по-осезаемо, защото градската инфраструктура задържа замърсителите и парниковите газове, отделяни от транспорта и индустрията.

Амбициозно партньорство на БНП Париба с AirlabsJCDecaux и Chiltern Railwaysпомага на посетителите на гара Мерилибон в Лондон да дишат по-чист въздух. На различни места из гарата е инсталирана система от въздушни филтри, която пречиства въздуха. По данни на Airlabs, зелената технологична компания, разработила системата, улавяни са над 95% от всички вредни частици.

С убеждението, че финансите трябва да допринасят за изпълняването на 17-те цели за устойчиво развитие на ООН, Групата БНП Париба подкрепя проекта по две свързани причини:

  • да облекчи ежедневието на 450 хиляди ползватели на гара Мерилибон седмично, както и на хората в квартала, печално известен в лошото качество на въздуха си;
  • да популяризира темата за това, колко е важно да се борим със замърсяването на въздуха и да се стремим към осъществяването на 17-те цели на ООН.
Design by Despark - Website Design London