Новини | 21.11.2018

Изпълнителният директор на БНП Париба получи отличието „Европейски банкер на годината 2017“

Жан-Лоран Бонафе, Изпълнителен директор на БНП Париба, получи престижното отличие „Европейски банкер на годината 2017“ на „Групата 20+1“, в която членуват 20 водещи икономически и финансови журналисти.

По този повод той припомни няколко ключови дати и факти за ролята и присъствието на БНП Париба в Европа:

„Наградата е за „Банкер на годината“, но аз я разбирам като колективна награда. Затова и я приемам от името на 200 хиляди служители на БНП Париба. И съм тук тази вечер, за да им благодаря за техните усилия да служат на нашите клиенти, да изпълняват обещанията ни и да превръщат тази банка в място, на което ние работим с гордост.

Разбира се, държа да благодаря и на нашите клиенти за подкрепата, доверието и увереността.

Сигурно знаете, че БНП Париба получава това отличие не за пръв път. През 1994 г. тогавашният шеф на БНП Мишел Пеберо и Юрген Сарацин от Дрезднербанк едновременно са удостоени за пръв път с тази чест.

Банковият свят в Европа значително се е променил оттогава. БНП Париба също е различна. И аз имах щастието да съм пряк свидетел на трансформацията ѝ, а и да участвам в това преобазяване.

БНП Париба е европейска банка

Ние в БНП Париба винаги сме разбирали развитието си като „Европейски проект“. През 1993 г., когато се присъединих към екипа на банката, БНП обслужваше предимно корпоративни клиенти и индивидуални клиенти главно от Франция. Току-що бяхме приватизирани. Но висшият мениджмънт на банката имаше амбицията и визията за това как тя да стане нещо повече от това. След няколко години се случи сливането с Париба.

Това сливане беше преобразяващо. То ни позволи да направим решителните стъпки, с които да превърнем амбициите си в реалност, положи основите за нашето разрастване. Новата комбинирана банка ни позволи да приложим своя „интегриран банков модел“, който остава една от нашите най-силни страни и до днес.“

Пълният текст на речта на Жан-Лоран Бонафе при получаване на отличието може да бъде прочетен тук (на английски език).

Design by Despark - Website Design London